Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

A női változókor a művészetterapeuta szemével

2023. május 4. - 17:30 - 18:30

női változókor

A változókor sok-sok nő életét megkeseríti. Béky Eszter előadásából megtudhatjuk, hogyan segíthet a művészetterápia ezen az összetett problémán.

Az emberi életút kezdetén egy egységállapotból, középpontból indulunk el és ide is érkezünk vissza érettebb, teljesebb formában. Életünk első fele a kifelé fordulás időszaka, azonban elérkezünk egy fordulóponthoz, ahonnan újból befelé indulunk az egységállapotot keresve.

A mai társadalmi elvárások nem támogatják ezt a természetes életutat. Az „50 az új 30” és hasonló szlogenek, a fiatalság felmagasztalása és az időskor lebecsülése konfliktusba kerül az archaikus, természetes lelki fejlődésünkkel. A változókor közeledtével és azon túl korábban nem ismert nehézségekkel találkozunk. A biológiai változások eddig nem tapasztalt testi és lelki próbatételek elé állítják a nőket. Melyek azok a veszteségek, melyek feldolgozása segít lezárni az első életszakaszunkat?

Hogyan tudunk felkészülni az új életszakaszra? Milyen lelki feladataink lesznek ezek után? Hogyan tudjuk felfedezni belső nőiességünket? Milyen, eddig fel nem fedezett lehetőségek rejlenek még bennünk? Hogyan tudunk kialakítani egy új, boldog életminőséget, ami összhangban van a társadalmi elvárásokkal és a természetes életút törvényeivel? Ezen kérdések megválaszolásában segít önmagunk legbenső énjéhez eljutva a költészet, a zene és az alkotás segítségével a művészetterápia módszere – vallja Béky Eszter, az est előadója.

Részletek

Dátum
2023. május 4.
Időpont
17:30 - 18:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,

Szervező

Nádasdy Kulturális Központ
Szervező honlapja

Helyszín

Városi Könyvtár, Sárvár
Várkerület 1.
Sárvár,9600
+ Google Térkép

Vélemény, hozzászólás?