Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

KL Színház, Magamura Alkotóműhely: Sárkányölő Sebestyén

2023. május 1. - 15:00 - 16:00

KL Színház, Magamura Alkotóműhely: Sárkányölő Sebestyén

A sárkányölő hősökről szóló mesék népmesekincsünk legősibb rétegéhez tartoznak. Azokról az időkről adnak hírt, amikor a szerencsét próbálni induló vitézek nemcsak mágikus képességekkel rendelkeztek, hanem ismerték annak módját is, hogyan kerülhetnek kapcsolatba a táltosokkal, a tanácsot adó öregasszonyokkal és az ősz öregemberekkel, akiktől mindig segítséget kaptak küldetésük teljesítéséhez.

A KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadásában Sárkányölő Sebestyén, a szegénylegényből lett hős története elevenedik meg, drótmarionett-emberek és óriásbáb-sárkányok, valamint két kiváló bábművész, Czéh Dániel és Markó-Valentyik Anna segítségével.

„Markó-Valentyik Anna és Czéh Dániel játékosságának gazdag lehetőséget teremt ez a szövevény: könnyedén közlekedtek a játszó személy és a játszott figura között, reflektálva a színházi helyzetre. Nem mulasztották el érzékeltetni a két bábos, Vanda és Tibor szeretetteljesen piszkálódó kapcsolatát, és mindenekfelett a játékkedvük, örömük volt magával ragadó. Magát a bábszínházat, amelyet Boráros Szilárd tervezett egyszerűre és patinásra, marionettbábokkal népesítették be a színészek. Noha csak négy kezük van, nem mertem volna megszámolni játék közben, mert biztosan nagyobb eredményre jutottam volna.”

(Stuber Andrea, Spiritusz)

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Író: Markó Róbert

Látványtervező: Boráros Szilárd

Zeneszerző: Takács Dániel

Rendező: Boráros Milada

Játsszák: Czéh Dániel és Markó-Valentyik Anna

Produkciós partner: Bóbita Bábszínház, Pécs

Részletek

Dátum
2023. május 1.
Időpont
15:00 - 16:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,

Szervező

Soltis Lajos Színház
Phone
+3695521050
Szervező honlapja

Helyszín

Celldömölk, Piac
Celldömölk,9500+ Google Térkép

Vélemény, hozzászólás?