Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Muzsikás és Berecz István

2023. július 14. - 20:30 - 22:00

Muzsikás együttes

A távoli erdélyi, moldvai, dunántúli, szatmári kicsi falvak zenéi, dalai mindig megfogták, elvarázsolták az odalátogatókat. Ezt a már egyre ingább eltűnő izgalmas hangulatot varázsolja vissza a színpadra a Muzsikás.

A több mint négy évtizede alakult Muzsikás, a világszerte legismertebb magyar népzenei együttes, akiknek elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Otthonosan mozognak mind népzenei-világzenei körökben, mind pedig komolyzenei, alternatív zenei, rock és jazz zenei rendezvényeken, fesztiválokon.

Berecz István népművész egészen kiskorától a népzene és a néptánc szerelmese lett. Talán legtöbben a 2012-es Fölszállott a páva című televíziós vetélkedő győzteseként ismertük meg. A Budai Fonó művészeti vezetőjeként a magyar népművészet népszerűsítésének egyik vezéralakja. Táncosként és koreográfusként Németországtól és Franciaországtól Hollandián és Olaszországon át az Egyesület Államokig és Mexikóig hirdeti a magyar néptánc csodáját.

A belépőjegykről információ az esemény honlapján.

Részletek

Dátum
2023. július 14.
Időpont
20:30 - 22:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , ,

Szervező

Fatemplom Fesztivál
Szervező honlapja

Helyszín

Fatemplom
Magyarföld,+ Google Térkép

Vélemény, hozzászólás?