Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Sárvári Hollywood

2023. április 2. - 11:00 - 12:00

Sárvári Hollywood

A vár kortárs kiállítóterme grafikai kiállítással kezdi a szezont, melyen Rákos József festő, grafikus mutatkozik be a sárvári közönségnek. A kiállítás karikatúrái között többen magukra ismerhetnek.

Rákos József a művészettel először a székesfehérvári Építők Képzőművészeti Körében ismerkedett szervezett keretek között. 1979-ben végzett a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola matematika-rajz szakán, 1984-ben a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. Több kiállításon vett részt az ország számos településén.

Sárvári kiállításának különlegessége, hogy egy projekt keretében sárváriakról készült karikatúráit is bemutatja. A képeket jóindulatú karikatúráknak nevezi, ugyanis azok egyáltalán nem bántó szándékkal készítette, de természetesen kisebb csipkelődés nélkül a művészet nem művészet, sőt a görbetükör néha igazabb, mint a sík.

Az április 2-án, vasárnap 11 órakor kezdődő kiállításmegnyitón közreműködik Waszlavik László, művésznevén Waszlavik Gazember, Petőfi, Velorex, Sámán, Szabadcsapat, Ullmann Mónika László. A tárlatot megnyitja Szemadám György festőművész, író. A grafikákat 2023. május 1-éig tekinthetjük meg.

Részletek

Dátum
2023. április 2.
Időpont
11:00 - 12:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,

Szervező

Nádasdy Kulturális Központ
Szervező honlapja

Helyszín

Galeria Arcis
Várkerület 1.
Sárvár,9600Magyarország
+ Google Térkép